Niels Rolskov og Enhedslisten protesterer mod Movia fjerner reklamer på busser.

LÆSERNE MENER

Liste Ø: Åbent brev til Movia

Søndag 3. maj 2015 kl: 11:42 af: Hverdagsnyt.dk

Niels Rolskov og Enhedslisten i Køge klager til Movia over Movia.

Kære Movia,

Jeg ønsker at klage over, at i har fjernet Nej til BSP plakaterne.

Jeg finder det unødigt stødende, at i krænker ytringsfriheden. Det her er noget af det mest groteske, jeg længe har oplevet. Klokkeklar censur forklædt som misforstået politisk hensyn.

I begrundede beslutningen med, at kampagnen var ”aggressiv” og ”unødigt stødende” og gav mindelser om nazisternes opfordring til boykot af jødiske varer under Anden Verdenskrig. Og I rodede jer ud i nogle temmelig vanvittige forklaringer med, at ”nationen Israel er svær at skille fra jødedommen” og at beslutningen var ”et forsøg på ikke at blive politisk”, da Movia jo hverken er ”for eller imod israelske bosættelser”.

For det første: De israelske bosættelser er ulovlige efter international ret, og det samme gælder for de varer, som er produceret i bosættelserne. Det er ikke en politisk holdning. Det er en juridisk kendsgerning anerkendt af FN, EU og den danske regering. Det er således Movia, der politiserer, når de gør en juridisk kendsgerning til et politisk spørgsmål om at være ”for eller imod” bosættelserne.

For det andet: Selvfølgelig kan man skelne mellem nationen Israel og jødedommen. Jødedommen som religion og jøder i almindelighed – herunder de danske jøder – skal ikke tages til indtægt for Israels politik over for palæstinenserne, ligesom Israel ikke skal skånes for kritik af hensyn til verdens jøder.

For det tredje: At sammenligne den rolige og fornuftige kampagne med nazisme og sågar bruge det som argument for at tage kampagnen ned, er fuldstændigt grotesk, når vi nu i flere uger har stået og ventet på bussen med de Konservatives Naziislamisme-plakat åndende i nakken.

Men det allermest deprimerende er, at det netop er denne form for misforstået hensyn til Israel, der gør, at Israel nu i årtier har kunnet foretage systematiske krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder uden at det har fået konsekvenser. Det er dette misforståede hensyn, der gør, at det er så svært for Vesten at vinde folkene i Mellemøstens tillid. Det er dette misforståede hensyn, der gør palæstinenserne så desperate. Derfor siger jeg klart fra over for Movia og det misforståede hensyn. Det er ikke en del af løsningen, men en del af problemet. Men det vigtigste er selvfølgelig, at vi siger klart fra over for Israels bosætterpolitik.

Hilsen

Niels Rolskov

Gruppeformand Liste Ø i Køge Byråd
Medlem af Teknik og Miljøudvalget i Køge og "Trafik køber" hos Movia