Køge Handel modtager kr. 220.000 ekstra til at gøre det endnu mere attraktivt for handlende at handle i Køge Midtbys butikker.

Køge Kommune

Gavekort fra Køge Handel

Torsdag 28. oktober 2021 kl: 14:05 af: Rolf Larsen

Køge Handel er den erhvervsforening, som er absolut tættest på rådhuset, og det tyder på at det kan have visse fordele at være så tæt på beslutningstagerne. Lene Møller Nielsen fra Socialdemokratiet og medlem af Økonomiudvalget i Køge Kommune, forsvarede gavekortordningen ved valgmødet i Ejby onsdag den 26. oktober.

Køge Kommune har valgt at give deres ansatte en bonus på kr. 1.000 som skal bruges på restauranter, fornøjelser eller overnatning. Dette som tak for den store indsats de ansatte i kommunen har gjort under COVID-19 pandemien, hvor det ofte var det offentligt ansatte som stod i front.

Et flertal i kommunalbestyrelsen bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti besluttede dette på et møde den 27. april, mens et mindretal bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og det Radikale Venstre var imod.

Herefter skulle det sendes i udbud så de firmaer som opfyldte kriterierne kunne melde sig til. Dette blev gjort ved dette opslag, og fristen for at melde tilbage om man ville med i udbuddet var den 20. maj.

Her var bl.a. Køge Handel hurtigt ude og der blev fra kommunens side peget på, at det var medlemmer af Køge Handel som var et af de udbydere som gavekortet kunne indløses hos. De firmaer som ikke var medlem af Køge Handel – og det er blandt andet restaurationer i Borup, men også andre steder i kommunen måtte lægge deres ansøgning ind via et andet link.

Ved valgmødet i Ejby onsdag den 27. oktober var dette et af de emner som der blev stillet spørgsmål til, og Lene Møller Nielsen fra Socialdemokratiet forsvarede ordningen således:

- Gavekortsordningen er ikke opfundet i Køge Kommune, men en ordning fra staten som vi blot gør brug af i Køge Kommune. Det er de offentligt ansatte som har stået forrest i bekæmpelsen af COVID-19 og vi vil gerne kvittere for dette ved at give et gavekort til hver på kr. 1.000, som tak for indsatsen.

Lene Møller Nielsen fortsætter:
- Vi valgte at gå med Køge Handel for de medlemmer er om muligt nogen som har haft det sværest under nedlukningen, og derfor er det dem som vi gerne vil støtte.

Borup blev glemt
Det kom der omgående en reaktion fra Rolf Larsen fra Liberal Alliance:
- Jeg plejer at kalde Køge Handel for det 9. parti i byrådet. De er i stand til at få punkter på ØU dagsorden og har et ualmindeligt godt samarbejde med Connect Køge. Det er derfor klart, der bliver peget på Køge Handel fra kommunens side når gavekort skal uddeles, men det betyder også at medlemmer af Borup Erhverv, og andre steder i kommunen som opfylder betingelserne, blev overset og først sent i processen fik kendskab til at ordningen var indført.
Mig bekendt er der ikke en eneste som blot nævnte, at der også er andre erhvervsdrivende udenfor Køge som også opfylder betingelserne.

Ved Køge Handels eget valgmøde den 26. maj på Tapperiet Braunstein, som nok var valgkampens første, gav borgmester Marie Stærke løfte om at kommunen ville betale for juleudsmykningen i år. Du kan læse referat fra valgmødet her.

Køge Handel modtager normalt kr. 66.500 kr. årligt fra Køge Kommune som støtte til at lave julebelysning i Køge midtby. En ansøgning fra Køge Handel om yderligere støtte i 2021, blev behandlet og besluttet enstemmigt på et møde i Økonomi Udvalget den 12. oktober. Det gav yderligere 220.000 kr. til Køge Handel allerede i 2021 til at gøre det endnu mere attraktivt at komme til Køge og handle ind til Jul i foreningens butikker. Du kan læse ansøgningen fra Køge Handel her.

Konkret betyder det at detailhandlende i f.eks. Borup betaler skat til at Køge Handel får endnu bedre mulighed for at lokke borgere fra Borup til Køge for at handle ind til Jul, og dermed fratager dem potentiel omsætning.