KFUM spejderne i Borup tager på Kulturnatten initiativ til en Byttebørs.

Borup

Rykke verden med vilje

Tirsdag 27. august 2019 kl: 23:00 af: Hverdagsnyt.dk
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

For år tilbage var det at være spejder at lave mad over bål, løbe orienteringsløb og sove i telt. Nu er det blevet til væsentlig mere, og på Kulturnatten vil Borup Spejderne skyde et nyt projekt i gang, hvor de vil være et lokalt kraftcenter når det kommer til FNs 17 verdensmål.

Naturligvis vil spejderne igen - som altid på Kulturnatten - tilbyde snobrødsbagning og andre aktiviteter, men i år vil der også være en bytte børs
Det går i al sin enkelthed ud på, at man kan bytte ting, som bøger, tøj, legetøj og hvad man ellers kan tænke sig, således at man ikke "bare" køber nye ting, men genbruger/bytter allerede producerede produkter, og dermed hjælper spejderne lokalt verdensmål 11 og 12. Disse omhandler bl.a. ansvarligt forbrug og bæredygtighed i lokalsamfundet.

KFUM spejderne i hele Danmark, har et mål om ”at rykke verden med vilje” og for at kunne gøre dette må vi starte i det små, derfor prøver de denne byttebørs på Kulturnatten.

Dermed gør spejderne tanke og håb til reel handling, og håber at Borups borgere er med på idéen.

KFUM spejderne i Borup har et princip om "learning by doing, og håber at kunne vise vejen til et mere ansvarligt forbrug og dermed et bæredygtigt samfund med dette initiativ.

FAKTA
Du kan læse mere om FN's verdensmål her.
Byttebørsen, og de andre spejderaktiveter, finder sted ved Sognehuset fra kl. 17:30 til 20:30 på Kulturnatten.Billeder fra Nyheder
Børnedyrskue i Borup 2018

LAN Party i Borup
Kunst i Medborgerhuset

Se flere billedserier i galleriet her!