Joshua 2017 af Anders Brinch

Borup

Peanut-butter-bacon-banana-sandwich

Onsdag 28. august 2019 kl: 22:40 af: Hverdagsnyt.dk
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nej, det er ikke en bizar særudgave af "vis mig dit køleskab", men metarammen om Skovbo Kunstforenings udstilling i Kulturnatten i Borup. Det var i øvrigt Elvis Presleys yndlingssandwich

Kunstneren er billede- og skulpturkunstneren Anders Brinch og han fortæller, at udstillingens titel er ’Peanut-butter-bacon-banana-sandwich’, hvilket var Elvis Presleys yndlingssandwich - et innovativt og ekstremt generøst og kaloriefuldt måltid. Udstillingen kommer, som sådan, ikke til at handle om Elvis eller selv sammes madvaner, men er tænkt som en metaramme for udstillingen.

Anders Brinchs tilgang til at lave kunst er lidt som at smøre en overdådig sammensat sandwich og hele sandwich-metaforen er for ham et perfekt udgangspunkt for at lave en underholdende og generøs udstilling, som både indeholder malerier og skulpturer.

Det skæve og det poetiske
De sidste par år har Anders Brinch overvejende koncentreret sig om især det figurative maleri: Det skæve, det poetiske, små og store fortællinger, som tangerer det kitschede og drømmende, men også billeder som ikke er fremkaldt ud fra et behov for lukkede og færdigpakkede betydninger, men mere som en slags underbevidsthedens syner manifesteret i selve maleprocessen.

Rent teknisk er det olie og blandede materialer på lærred. Farvenuancerne bevæger sig med stor stoflighed fra det mørke beskidte og over i det lyse og klare. Indimellem er der med forskellige tricks lagt glimmer i malingen, som kan minde om påfuglens forførende fjerpragt.

Pink Organic 2017
Pink Organic 2017

Billederne synes at trække på referencer i både maleriets, litteraturens, musikken og filmens historie og Anders Brinch udtrykker følgende: ’Med mine rødder i norden drages jeg konstant af det, som ligger langt væk fra mit eget ophav; en (ud)længsel efter noget andet i form af romantiske, utopiske drømme og grænseløs frihed’.

Der bliver dog hældt malurt i bægeret og den nordiske og dionysiske kultur ligger på lur mellem palmebladene og solopgangene.

Den udstilling bliver svær at gå glip af.


FAKTA
Skovbo Kunstforening glæder sig over, at vi har fået mulighed for at præsentere denne udstilling af Anders Brinch (f. 1971). Han er uddannet på Kunstakademiet i København. Han har udstillet bredt i Danmark og i udlandet. Hans værker er repræsenteret ved ARKEN Museum for Moderne Kunst, Nordjyllands Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum og Randers Kunstmuseum.

Fernisering på Kulturnatten 30. august i Borup Kulturhus kl. 19.00-19.45, hvor man samtidig bliver underholdt af Trioen Doxy-Jazz. Udstillingen kan efterfølgende ses alle lørdage og søndage kl. 14-16 samt efter aftale frem til 29. september.Billeder fra Nyheder
Børnedyrskue i Borup 2018

LAN Party i Borup
Kunst i Medborgerhuset

Se flere billedserier i galleriet her!