"Perlen" i Borup er en af de institutioner som åbner 17. april.

Køge Kommune

Daginstitutionerne åbner den 17. april

Torsdag 16. april 2020 kl: 13:52 af: Hverdagsnyt.dk
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Efter skolerne nu er åbnet i Køge Kommune for de mindste elever, er turen nu kommet til daginstitutionerne. Åbningen vil bære præg af at sikre at børnene får en god og varm modtagelse, men naturligvis også om at sikre at forældre, pædagoger og børn ikke smittes af COVID19.

Det bliver en hverdag med mindre børnegrupper, masser af udendørsaktiviteter og nye omgivelser i telte og haller, når daginstitutionerne i Køge Kommune genåbner den 17. april.

Inden da er der lavet et større forberedelsesarbejde, der skal sikre, at det er sikkert for både børn, forældre og pædagoger. Hver af dagtilbuddene har hver især skullet forholde sig til de retningslinjer, der er fastsat af sundhedsmyndighederne og Kommunernes Landsforening.

Der har samtidigt været fokus på, hvordan institutionerne kan afvikle en tryg hverdag for børnene.
Institutionerne har hver især forholdt sig til rengøring, aflevering og afhentning, hvordan de sikrer afstand mellem børnene og meget mere.

- Det er meget vigtigt, at børnene får en god oplevelse, når de møder ind igen, og der er brugt meget tid og energi på at udtænke, hvordan vi sikre dem gode vilkår, mens vi overholder sundhedsmyndighedernes krav, så vi kan forbygge spredningen af corona-virussen, siger Pernille Sylvest, formand for Børneudvalget.

Kravene fra myndighederne har nødvendiggjort øget personale i institutionerne, når de skal passes i mindre grupper og opholde sig meget udendørs. Derfor har det været nødvendigt, at reducere åbningstiden i enkelte institutioner.Billeder fra Nyheder
Børnedyrskue i Borup 2018

LAN Party i Borup
Kunst i Medborgerhuset

Se flere billedserier i galleriet her!